У GSC Game World, творця S T.A.L.K.E.R. 2, змінився власник: що відомо

Вовк стверджує, що Monte вийшли на беззбитковість на восьмий місяць існування. «Вийти на прибуток вдається дуже рідко», – говорить Мурко. Потрібні стабільні результати, велика та лояльна фан‐база, щедрі спонсори, сильний бренд і розкручені соцмережі. Майно націоналізованого «Промінвестбанку» йде в руки людини з дивною, скажімо так, біографією та підозрілими зв’язками з росіянами.

За 2022 рік ТОВ “Конкуэрор” заробило 29,7 млн грн, при цьому річний ліцензійний платіж компанії, за даними КРАІЛ, становить 23,4 млн грн. Це досить скромний результат, враховуючи необхідність виплати виграшів гравцям, але бізнесмен, судячи з усього, не має наміру припиняти свою діяльність. Як і у випадку з “Конкуэрор”, “ГГБет” на 99,9% належить іншій офшорній компанії, цього разу з Кіпру – “Терасід ЛТД”.

Незважаючи на це, гучних угод, що вже відбулися, та анонсів потенційних домовленостей вистачало навіть у час війни. Новий власник зʼявився в однієї з найвищих будівель Києва – бізнес-центру «Парус», французька NJJ Capital планує купити телеком-оператора lifecell, ірландська CRH націлилася на захоплення українського ринку цементу. За даними реєстрів, угода відбулася 20 липня 2022 року, коли Кріппа та Хайтулов стали бенефіціарами чеської торгової компанії ”RTR Co” Мігрідата Пірназара. Саме через кілька місяців після цього Тетяна Снопко повернулася в Україну і взялася за покупку українських медіа. Станом на 2014 рік росіянин Олег Бойко володів українською приватною лотереєю ”Патріот”, яка через кіпрську компанію Cehriba Investments Limited входила в інвестиційний холдинг Finstar. А ось  власником торгової марки ”Вулк@н”  в Україні є кіпрська фірма ”Дареос ЛТД” (DAREOS LTD).

Раніше студією володів засновник студії Сергій Григорович, але його ім’я зникло з реєстрів. За даними Opendatabot, зміни відбулися 22 вересня 2023 року, повідомляє Forbes Ukraine. Максим Кріппа також підкреслює, що світ криптовалют постійно розвивається, пропонуючи інноваційні можливості, як-от участь у децентралізованих фінансових додатках (DeFi) і майнінгу.

29 грудня турецький телеком-гігант Turkcell оголосив про продаж українських активів французькій інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Forbes, – $7 млрд. Forbes склав перелік із найбільш знакових закритих та анонсованих M&A-угод з українськими активами у реальному секторі економіки за минулий рік на основі даних Capital Times, публічної інформації та оцінок вартості окремих компаній. У 2018-му заснований колишніми та діючими топменеджерами Parimatch фонд JKR Investments Group за $1,2 млн придбав 13% WePlay. Та партнерство не зрослося, і менш ніж за два роки материнська компанія Techiia викупила акції назад. Єдиний власник і директор кіпрської юрособи Maincast – Maincast Limited – кіпріот Фьєрос Маріос, свідчить виписка із реєстру. Обидва водночас зазначені директорами компанії кіпрської One World Secretarial.

Знову ж таки, вона була дуже дружелюбна і привітна, і незабаром стало очевидно. На її сайті йдеться, що це «одна з лідерів на Кіпрі у сфері корпоративних та консультаційних послуг». У березні 2023-го з виданням зв’язалися представники бізнесмена, які стверджують, що угоду було укладено ще в 2018 році, а зміна власника у YouControl у 2022-му «ознаменувала її фіналізацію».

Він значиться громадянином України, але зареєстрований в ОАЕ. Судячи з даних реєстрів (український, чеський), Сергій Григорович більше не володіє компанією. Тепер її бенефіціарним власником є Кріппа Максим Володимирович. Ще один крок Криппи у кіберспортивному просторі України відбувся в березні 2023 року, коли він придбав студію Maincast, яка володіла монопольними правами на трансляцію найбільших кіберспортивних змагань у СНД. На сайті аналітичної системи вказано, що засновником GSC UKRAINE LLC значиться GSC GAME WORLD GLOBAL LTD з реєстрацією на Кіпрі. Її кінцевим бенефіціаром вказаний Кріппа Максим Володимирович, який є громадянином України, але зареєстрований в ОАЕ.

  • Персональні інвестиції Кріппи пресслужба коментувати відмовляється.
  • У серпні 2021-го KOCH MEDIA – видавець першого S.T.A.L.K.E.R. та двох доповнень до нього – звітувала про понад 15 млн проданих копій всіх випущених на той момент ігор у серії.
  • Весь цей перелік порівняно з ціною викликає таке ж здивування, як ціна готелю «Дніпро».
  • «Наша співпраця почалася ще на початку 2020-го, тобто ніяких великих змін у нас не сталося і ми й надалі будемо розробляти ігри якими, як ми сподіваємося, можна буде пишатися.

У розробника гри S.T.A.L.K.E.R., української GSC Game World, змінився кінцевий бенефіціар – ним став Макс Кріппа. Про це йдеться в українських реєстрах, на що звернуло увагу видання DOU. Також це підтверджують і чеські реєстри, на які звернуло увагу видання ITC. У 2019-му він увійшов до топ-5 найвпливовіших людей СНД у кіберспорті за версією російського Forbes. Як підкреслює Максим Кріппа, криптовалютні активи зберігаються в цифрових гаманцях, які схильні до технічних загроз, як-от хакерські атаки і втрата доступу до гаманця. Інвестори повинні вживати заходів безпеки, щоб захистити свої кошти.

Однак у цій історії спливло й інше відоме прізвище голови податкового комітету Верховної Ради України Данила Гетьманцева, якого днями журналіст Сергій Іванов звинуватив у роботі на ФСБ Російської Федерації. Проте, тоді народний депутат Андрій Холодов вийшов із заявою, що суперечить словам Кохановського, в якій вказав, що до покупки готелю ”Дніпро” може мати відношення… той самий давній партнер Кріппи, російський мільярдер Олег Бойко. Говорячи про те, навіщо їй зазначені медіа, вона сама визнала, що заробити сьогодні на медіа як на бізнесі — нереально. Для мене це digital-актив насамперед”, – заявила вона, не пояснивши, що це означає і в чому для неї вигода таких покупок сьогодні. «Звісно, абикого на посаду директора не обирають, – каже керівник практики супроводу бізнесу юридичної компанії Juscutum Дмитро Палющенко. – Це або партнер по бізнесу, або висококваліфікований спеціаліст з ринку, якого найняли для управління бізнесом».

Журналісти Liga.net з’ясували, що ТОВ «Смартленд» – один з партнерів Кохановського, – зареєстроване у будинку, який належить Кріппі. Команда стала першою в історії, якій вдалося виграти три головних світових кіберспортивних турніри за один рік. Капітан команди з Counter-Strike, кіберспортсмен Олександр Костилєв (Simple), потрапляв до списку Forbes «30 до 30». «Кіберспортивна команда – це дороге й екзотичне хобі для багатих людей та меценатів або іміджева історія для бренду», – каже Данішевський.

Криптовалюти – це тема, яка сьогодні привертає увагу багатьох інвесторів. З кожним роком вони стають дедалі популярнішими і привабливішими для тих, хто прагне урізноманітнити свій інвестиційний портфель. У цій статті ми розглянемо ризики та можливості інвестицій у криптовалюти з точки зору експерта з інвестицій, Максима Кріппи. Valve додала у Steam новий
інструмент для користувачів, який дозволяє позначати «нелегальний контент»,
згенерований штучним інтелектом у реальному часі. Компанія
SpaceX
протестувала один зі своїх нових супутників прямого мобільного зв’язку Starlink
Direct to Cell, вперше відправивши
текстове повідомлення з використанням мережі T-Mobile.

Нині єдиним засновником української юрособи «ГСК Україна» є зареєстрована на Кіпрі GSC GAME WORLD GLOBAL LTD. Її кінцевий бенефіціар – Кріппа Максим Володимирович. Вказано, що він громадянин України, але зареєстрований в ОАЕ. За день до цього повідомлялося, що у розробника гри S.T.A.L.K.E.R. офіційно змінився кінцевий бенефіціар – ним став Макс Кріппа. У 2021-му активність на ринку M&A України була рекордною за тривалий час – було закрито 205 угод загальною вартістю понад $2,5 млрд, ідеться у презентації Capital Times. Протриматися допомогла фінансова подушка з гарних часів, каже Волочай. Ближче до осені 2022-го рекламодавці почали повертатися у кіберспорт.

«Вони втратили свою головну зірку, але команда не стала грати гірше», – каже Малецький. Monte – перша українська команда, яка з’явилася в розпал повномасштабної війни, говорить голова правління Федерації кіберспорту України та засновник холдингу ESM.one Іван Данішевський. Ініціатор створення команди – Володимир Woro2k Велетнюк, ексгравець іспанської MAD Lions, а тепер один із провідних гравців Monte. Саме Кохановський називав себе справжнім покупцем столичного готелю Дніпро, який у 2020 році купило ТОВ «Смартленд» за 1,1 млрд грн. Хоча тоді засновниками фірми були її директор Максим Терещук та ТОВ «Айс Таун» Олексія Ігуніна.

Максим Кріппа підкреслює, що криптовалютні ринки відомі своєю високою волатильністю. Ціни на криптовалюти можуть значно коливатися протягом короткого часу. Інвестори повинні бути готовими до втрат і мати стратегію управління ризиками. Експерт Максим Кріппа радить, що інвестиції в криптовалюти надають можливість урізноманітнити інвестиційний портфель. Вони мають свої унікальні динаміки і не завжди корелюють з традиційними активами, такими як акції та облігації. Це може допомогти знизити ризики в портфелі та збільшити потенційний прибуток.

Оскільки Пироженко і Кріппа – партнери в «Іксіон Груп», вони як мінімум знайомі між собою, припускає Палющенко. «Макс Кріппа ще наприкінці 2010-х зацікавився кіберспортом, chinatractor.com.ua/ – говорить Forbes топменеджер пов’язаної з кіберспортом компанії. Студія – медіаактив, профільний постачальник трафіку на беттінг-ресурс, пояснює він.

Вірусний маркетинг – що це таке, види, інструменти та приклади

Персональні інвестиції Кріппи пресслужба коментувати відмовляється. Maincast – дійсно монополіст у СНД, каже Максим Білоногов, головний продюсер організатора турнірів WePlay з холдингу Techiia. Оператор відповідає за локацію і декорації для турніру, привозить гравців, вкладається у рекламу. Джерела заробітку – продаж квитків, прав на трансляцію й мерчу, спонсорські контракти тощо. Сайт Black Box, який позиціонує себе як освітньо-розслідницький ресурс, висвітлив “розслідування” про зв’язки Максима Кріппи з російськими олігархами. Це розслідування зникло з сайту вражаючим темпом, але залишило сумніви щодо спроб впливу на громадську думку.

Чому ми нічого не чули раніше про Максима Кріппу?

Дуже шкода, що так виходить», – відповіли в пресслужбі компанії. Такий підхід «забивання» видачі в пошуку Google називається «управлінням репутацією в пошукових системах» – SERM. Якоїсь миті їм це вдалося», – говорить один зі співрозмовників Forbes.

Фірма «Смартленд», яка «виграла» аукціон із купівлі «Дніпра», була зареєстрована за кілька днів до торгів у Броварах по вулиці Київська, 130, якимось Максимом Терещуком. До речі, зверніть увагу на її фінансові показники – фірма є збитковою, але десь знаходить мільярд на покупку готелю. Судячи з даними українського, а також чеського реєстрів, замість Сергія Григоровича бенефіціарним власником компанії став Кріппа Максим Володимирович. Один із найбільших активів у цьому переліку – 66,7% ТРЦ Ocean Plaza. Стартова ціна обʼєкта на аукціоні становитиме 1,3 млрд грн, розповідав Forbes у жовтні в.о. У конкурсі можуть взяти участь одразу чотири великих інвестора, зʼясував Forbes.

”Ринок медіа в Україні відрізняється від інших ринків тим, що на ньому основна частина гравців – це не бізнес, а інструмент політичного впливу”, – наголошував у коментарі Forbes партнер венчурної компанії Flyer One Ventures Віталій Лаптенок. Запитати про все це самого Максима Кріппи виявилося складним завданням, оскільки в Україні він, зважаючи на все, практично не буває. Деякі ЗМІ вказували, що він живе в Лос-Анджелесі, однак у реєстраційних даних його компаній його адресою вказано Дубаї, де він володіє квартирою №4803 у найвищому хмарочосі світу Бурж-Халіфа. Тобто, незважаючи на отримання ліцензії, Максим Кріппа сьогодні як і всі останні роки заробляє на нелегальних азартних іграх, не сплачуючи податків до бюджету України. Як повідомляли у серпні 2014 року ”Наші гроші”, заробляв на лотереях Олег Бойко на той час не лише в Україні, а й на своїй батьківщині.

На користь команди зіграв багаторічний досвід роботи в європейських клубах тренера Бежанова. У зв’язку з цим варто згадати історію 2015 року, коли Кріппа, будучи кандидатом у Київраду від «Самопомочі», торгував місцями у списку цієї партії. Після того, як факт несанкціонованої торгівлі виліз назовні, Кріппа втік до Москви, де благополучно перечекав бурю.

За 311,11 мільйона гривень Максим Криппа купив цілу низку об’єктів у найелітніших місцях. По Столичному шосе, 133 знаходиться ресторан на 140 місць та два корпуси (спальний та адміністративний), що входять до бази відпочинку Конча-Заспа. Цією структурою володіють дві юрособи, що асоціюються з колишніми депутатами Київради Олександром і Вʼячеславом Супруненками та ексвласником торгової мережі «Фуршет» Ігорем Баленком. Блогер ретельно проаналізував ситуацію та висвітлив деталі замовних “розслідувань” разом із коментарями військових на своєму YouTube-каналі. Бізнес-центр «Парус» класу «А» висотністю 33 поверхи та площею 70 тис. Отримайте щомісячний інвестиційний журнал у галузі прямих інвестицій та венчурного капіталу.

«Якщо продовжуватимуть круто грати, а менеджмент зможе ці успіхи монетизувати – перспективи у команди райдужні», – вважає Золотарьов. «Запорука успіху будь‐якої команди – сильний капітан, який добре аналізує гру та взаємодіє з тренером. У них дуже хороша зв’язка тренера й капітана», – говорить Малецький. «Вітя sdy розкрився у ролі капітана», – говорить Золотарьов.

Замість Григоровича з 21 вересня 2023 року фірмою керує Ткаченко Катерина Володимирівна. За даними українських та чеських реєстрів засновник студії Сергій Григорович більше не володіє GSC GAME WORLD GLOBAL LTD. Відповідні зміни датуються 22 вересня 2023 року. Продовжуючи переглядати ukrainci.com.ua Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності і погоджуєтеся
з використанням файлів cookie.

Бізнесмен Вадим Столар через фонд «Генеза» володіє 80% ТОВ «Парус Холдинг», а решта 20% товариства належать його колишній дружині Інні Майструк через фонд «Стрім Інвестмент». У “Парус Холдинг” входить ТОВ “Передові технології плюс”, на яке зареєстровано торгово-офісний центр “Парус” у центрі Києва. В українській геймдев-компанії GSC Game World, широко відомій завдяки іграм S.T.A.L.K.E.R. та Cossacs, змінився власник.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *